Farve psykologi: En vejledning til hjem farveskemaer

Door: Christiane Martinez · Visninger: 15 · Kategori: Interior design software

Vælge farveskemaer til et rum kan være en vanskelig beslutning at gøre. Til både professionelle interiør Designer og den casual hjem decorator, kan det føre til mange timer, dage og endda uger af usikkerhed og ubeslutsomhed. Med dette in mente vil jeg præsentere en kort vejledning til hvad hver af de vigtigste farver repræsenterer i vores sind, og hvordan de påvirker følelser og generelle velbefindende. Dette er afgørende, når du udformer en interiør for visse funktioner såsom spise områder eller værelser til afslapning.

Bemærk: betydninger af farve ændres fra kultur til kultur, så vejledningen nedenfor er baseret på de nordamerikanske og europæiske opfattelser af farve psykologi.

Rød

Red er et følelsesmæssigt stimulere og intens farve, hvilket øger hjerteslag, blodtryk niveauer og åndedræt sats. I hjemmet udsmykning, farven er ofte bruges som en markeringsfarve men spisning områder, især i restauranter, det har en velsmagende virkning. Det er interessant at bemærke, at grøn, brun og rød er de mest populære fødevarer farver grundet deres forhold med vores mest almindelige kilder af fødevarer; kød, frugt og grøntsager.

Den røde farve er også ideelt for planteafgrøder følelser af intimitet og lidenskab. Hvis du planlægger en night of romance, prøv at tilføje flere røde i værelset.

Blå

Blå er en af de mest populære farver og har den modsatte virkning af rød. Beroligende kemikalier er produceret i organet, når blå er til stede, hvilket resultere i følelsen af fred og ro. Dette gør det et godt valg til soveværelser. Dog undersøgelser har vist, at mennesker er også mere produktive blå værelser og så et strejf af blå til en undersøgelse eller home office.

Den blå farve fungerer også som en appetit suppressant ikke er altså et godt valg for en spisestue eller køkken.

Green

Grøn symboliserer karakter og er i virkeligheden den nemmeste farve på øjet. Ligesom blå har det en beroligende virkning, der gør det egnet til en række værelser, herunder soveværelse og stue. Folk venter vises på et tv-show sidde i “grønne værelser” som foranledige afslapning før deres store øjeblik.

Som med røde, grønne har en velsmagende effekt grundet en masse af fødevarer (grøntsager og frugt) spiser vi. Grønne tips til køkken og spisesal kan arbejde meget godt.

Gul

Gul er en opmærksomhed fanger farve og anses for at være varmt og indbydende. Det er en optimistisk farve, men kan blive svær hvis misbrugt. For meget gul kan føre til mister af temperament, og det er formentlig en af de værste farver til brug i en baby sovende værelse grundet dens stimulerende karakter.

Farve gul er en stor mulighed for hjemmekontorer, dårligt oplyste gange og værelser hvor taler og koncentration foregår oftest.

Hvid

Hvid er sandsynligvis den mest anvendte farve i boligindretningen. Det reflekterer lys og er en fremragende neutral farve, der vil gå med næsten alt. For meget hvid uden andre farver kan føre til hovedpine, så er det tilrådeligt at blande og tilpasse. Ethvert rum i hjemmet kan med held være malet hvid uden nogen syg virkninger. Det er virkelig en let farve.

Lilla

Lilla, især violet er meget populær med børn og så dette er en ideel mulighed for en kid soveværelset eller legerummet. Som lilla findes sjældent i naturen, det kan vises kunstig, men ikke desto mindre betragtes feminin, romantisk, luksuriøse og sofistikerede.

Variationer på den purpurrøde farve kan arbejde i en bred vifte af interiør og læsning værelser herunder Spisestuer, soveværelser.

Farver er en vigtig faktor, når det besluttes det overordnede tema af et værelse. Tage din tid til at undersøge en række muligheder og tusinder af toner businessområde primære farver. Det er let at finde farve kort der viser de indstillinger, du har som du kan sammenligne og kontrast med eksisterende male farver og med hinanden.

Med ovennævnte faktorer i betragtning, vil du kunne vedtage en farvekombination, som vil styrke dit hjem interiører. Du kan finde flere d © fra Regionsudvalget tips og ordningen idéer om hjem interiørdesign temaer.